Història

El 7 de desembre de 1987, fruit de la preocupació d’un grup de quatre persones per la precària situació social i educativa de la petita infància al barri del Raval, especialment fills i filles de dones que exercien la prostitució, neix el Servei d’Atenció d’Infants i Famílies Quatre Vents (SAIF), ubicat al carrer Sant Pau, 66.
El SAIF va començar a funcionar, amb la cobertura legal de la Fundació Sant Pere Claver, en horari de tarda-nit, i eI fet de guanyar el concurs de L'Ajuntament de Barcelona “Faci Vostè d'Alcalde" va ajudar a iniciar el projecte.
L’any 1990 s’aconsegueix un nou local al C/ Sant Pau 52-54, cedit per l’Ajuntament de Barcelona, fet que va permetre ampliar el nombre de places.
Un any després, al 1991, a causa de la demanda de places per altres problemàtiques socials i la necessitat de tenir el centre obert més hores, s’amplia l’horari a les 24 hores del dia, de dilluns a diumenges i festius.
Anys 1992-1995
Centre Residencial per a Infants Nou Horitzó. Son infants tutelats i/o en Guardia i Custodia per la Direcció General d’Atenció a la Infància.
L’any 1995 comença a funcionar el Pis d’acollida Aura, destinat a dones amb fills, víctimes de violència de gènere o sense recursos econòmics i en risc d’exclusió.
1996-2000
Creació de les activitats del MaternoInfantil.
Al 1999 s’obre el menjador Quatre Vents per infants que no estan al centre.
2003.
S’inicia el tràmit de creació de Fundació Quatre Vents, Fundació Privada, fruit de l'escissió dels projectes del Servei d'Atenció d'Infants i Families Quatre Vents (SAIF) i dels pisos d’Acollida, iniciat el 1987 i 1995, de Fundació Sant Pere Claver, en compliment de l'objectiu de la fundació de donar personalitat jurídica als projectes consolidats i viables.
Aquest mateix any, el SAIF comença el curs al local del carrer Om, 3. Al l carrer Sant Pau, seu social de la Fundació, dona inici un nou projecte: el Servei d’Atenció per a la Integració Social Progressiva de la Família en situació d’exclusió social NOU HORITZÓ, per atendre famílies, especialment immigrants, en risc d’exclusió social i grup d’infants.
2007.
Comencen les activitats del projecte Compartim el Joc: un espai per mares i pares amb els seus fills i filles amb l’objectiu de potenciar les habilitats en l’atenció i cura dels infants.
2010 comencen les activitats de preparació del Pis d’acollida Aura 2,
2013, s’inauguren els Pisos d’inclusió Aura 3 i 4.
Per donar resposta a les necessitats de les famílies, es crea la Llar de recuperació, un espai per atendre als infants amb malalties comunes amb la finalitat de ser un suport per l’estabilitat laboral.